other
Пребарување
Дома Пребарување

 • Технологија на дизајнирање на ПХБ
  • 05 јули 2021 година

  Клучот за дизајнот на ПХБ ЕМС е да се минимизира површината за преточување и да се остави патеката за повторно проток да тече во насока на дизајнот.Најчестите проблеми со повратната струја доаѓаат од пукнатини во референтната рамнина, менување на слојот на референтната рамнина и сигналот што тече низ конекторот.Скокачките кондензатори или кондензаторите за одвојување може да решат некои проблеми, но целокупната импеданса на кондензаторите, визите, влошките...

 • Процес на производство на повеќеслојна плоча од тежок бакар
  • 19 јули 2021 година
  Manufacturing Process of Heavy Copper Multilayer Board

  Со брзиот развој на автомобилската електроника и модулите за енергетска комуникација, ултра дебелите кола од бакарна фолија од 12 oz и погоре постепено станаа еден вид специјални ПХБ плочи со широки пазарни перспективи, кои привлекуваат се повеќе внимание и внимание на производителите;Со широката примена на печатените плочки во електронското поле, функционалните барања...

 • Дознајте за различните типови на ПХБ и нивните предности
  • 04 август 2021 година
  Learn About Different Types of PCBs and Their Advantages

  Печатено коло (PCB) е тенка плоча направена од фиберглас, композитен епоксид или други ламинатни материјали.ПХБ се наоѓаат во различни електрични и електронски компоненти како што се звучници, радија, радари, компјутерски системи, итн. Различни типови на ПХБ се користат врз основа на апликациите.Кои се различните видови на ПХБ?Прочитајте за да знаете.Кои се различните типови на ПХБ?ПХБ често се ...

 • Производство на печатени кола
  • 09 август 2021 година

  Ако се прашувате што точно се печатените кола (PCB) и како се произведуваат, тогаш не сте сами.Многу луѓе имаат нејасно разбирање за „таблите на кола“, но навистина не се експерти кога станува збор за тоа да можат да објаснат што е плоча со печатени кола.ПХБ обично се користат за поддршка и електронско поврзување на поврзаните електронски компоненти со плочата.Некој испит...

 • ПХБ Ламиниране
  • 13 август 2021 година

  1. Главен процес Браунинг→отворен ПП→претходно уредување→распоред→притиснете-фит→расклопи→форма→FQC→IQC→пакет 2. Специјални плочи (1) Материјал со висока содржина на pcb Со развојот на електронската информативна индустрија, апликацијата полињата на печатените табли станаа се пошироки и пошироки, а барањата за изведба на печатените табли станаа сè повеќе диверзифицирани.Покрај изведбата о...

 • Компаративен индекс за следење на ПХБ
  • 19 август 2021 година

  Отпорот на следење на ламинатот обложен со бакар обично се изразува со споредбениот индекс на следење (CTI).Помеѓу многуте својства на ламинатите обложени со бакар (накратко, ламинатите обложени со бакар), отпорот за следење, како важен индекс за безбедност и доверливост, се повеќе се вреднува од дизајнерите на ПХБ кола и производителите на табли.Вредноста на CTI се тестира во согласност со...

 • Големина на PCB подлога
  • 25 август 2021 година

  При дизајнирање на ПХБ влошки во дизајнот на ПХБ плочата, неопходно е да се дизајнираат строго во согласност со релевантните барања и стандарди.Бидејќи при обработката на SMT закрпи, дизајнот на плочата за PCB е многу важен.Дизајнот на подлогата директно ќе влијае на лемењето, стабилноста и преносот на топлина на компонентите.Тоа е поврзано со квалитетот на обработката на закрпи.Тогаш што е компјутерот...

 • Решетка бакар, цврст бакар.Кое?
  • 27 август 2021 година

  Што е бакарна обвивка?Таканареченото бакарно истурање е да се користи неискористениот простор на ПХБ како референтна површина и потоа да се наполни со цврст бакар.Овие бакарни области се нарекуваат и бакарно полнење.Значењето на бакарната обвивка е да ја намали импедансата на жица за заземјување и да ја подобри способноста за спречување на пречки;намалување на падот на напонот и подобрување на ефикасноста на напојувањето;ако тоа...

 • Како да се контролира искривувањето и превртувањето на плочката
  • 30 август 2021 година

  Искривувањето на колото на батеријата ќе предизвика неточно позиционирање на компонентите;кога плочата е свиткана во SMT, THT, игличките на компонентата ќе бидат неправилни, што ќе донесе многу потешкотии во работата на склопувањето и инсталацијата.IPC-6012, SMB-SMT Печатените плочки имаат максимално искривување или извртување од 0,75%, а другите плочи обично не надминуваат 1,5%;дозволеното искривување (двојно ...

Авторски права © 2023 ABIS CIRCUTS CO., LTD.Сите права се задржани. Напојување преку

Поддржана IPv6 мрежа

врв

Остави порака

Остави порака

  Ако сте заинтересирани за нашите производи и сакате да знаете повеќе детали, оставете порака овде, ние ќе ви одговориме штом можеме.

 • #
 • #
 • #
 • #
  Освежете ја сликата